"ArtumPrimum" Leonarda Budimlića Majnarića

U izložbenom salonu "Izidor Kršnjavi", u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna izložbom ArtumPrimum zagrebačkoj likovnoj publici svoje nove radove predstavlja akademski slikar Leonardo Budimlić Majnarić.

Posjetitelje ove, po mnogo čemu jedinstvene izložbe, čeka lijepo iznenađenje: digitalno portretiranje i jedan neobični umjetnik.

Po riječima voditeljice izložbenog salona Bernarde Cesar, jedinstvenost ove izložbe je u tome što on izlaže jedan opuss svojih radova nastalih u zadnje dvije tri godine koji ujedinjuje sve načine njegova izražavanja bilo da je to kroz digitalno cratnje putem tableta i mobitela bilo ulje na platnu, modeliranje u žici ili modeliranje u glinamolu.

Ova izložba zapravo je Leonardov novi početak jer su svi njegovi prijašnji radovi izgorjeli u požaru u atelijeu. Leonardo nije klonuo duhom, a uz naziv izložbe, koji upućuje na prvu misao, stoji kako njome obilježava sto godina svoga rada.

To smo duhovito osmisli upravo zato što Leonadrdo ima neki ritam crtnja i htio je doći do te neke brojke gdje je svaki dan napravio jedan crtež, što bi značilo 36.500 radova i taj duhoviti pristup i životu i stvaralaštvu nas jako veseli, objašnjava Cesar.

Vesele se i posjetitelje izložbe koje umjetnik oduševi crtanjem i digitalnim portretima koje im daruje, ali i svojim načinom razmišljanja o životu i umjetnosti.

Izložba je poseban izazov i za učenike Škole primijenjene umjetnosti i dizajna za koje je pripremio radionice digitalnog crtanja.