Humanitarna VIP revija za djecu s prirođenim srčanim bolestima

Danas u 14 sati u Zagrebačkoj Areni otvara se 20. jubilarni 'Sajam vjenčanja'. Sajam vjenčanja Zagreb tradicionalno je humanitarno obojen o čemu svjedoči i dugogodišnja suradnja s nacionalnim projektom Palčić gore! koji je, ostvarivši svoj cilj prošle godine i opremivši 30 hrvatskih rodilišta uređajima potrebnim za razvoj prijevremeno rođene djece, uspješno završen.

Sajam vjenčanja Zagreb nastavlja svoje dobrotvorno djelovanje, od ove godine usmjereno prema humanitarnoj udruzi liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama Veliko srce malom srcu. Cilj akcija Udruge je prikupljanje sredstava za medicinsku opremu i razvoj pedijatrijske kardiologije. U Hrvatskoj trenutno ima preko 10.000 djece sa srčanim bolestima, a svake se godine rađa još najmanje 500 te je svijest javnosti o položaju i problemima s kojima se susreću djeca s prirođenim srčanim bolestima i njihovi roditelji još uvijek iznimno niska.

Sajam vjenčanja Zagreb podržat će djelovanje Udruge i to upravo u tjednu kada se obilježava Festival srca - Svjetski tjedan djece s prirođenim srčanim bolestima (7.-14. veljače). Uz sajamske posjetitelje koji će moći kupiti humanitarnu tombolu i tako pomoći malim štićenicima Udruge, ovu hvalevrijednu akciju podržat će i poznata lica - pjevači Damir Kedžo i Jelena Žnidarić Zsa Zsa koji će duetom 'Sve u meni se budi' svečano otvoriti humanitarnu VIP reviju za najmlađe velikoga srca. Uz njih, modnom će pistom sutra u 18 sati, u vjenčanim i večernjim haljinama te svečanim odjelima prošetati i glumice Ornela Vištica, Marijana Mikulić i Mia Biondić, poduzetnica i bivša Miss Universe Hrvatske Ivana Delač Đolo, aktualna Miss Hrvatske i zaštitno lice ovogodišnjeg Sajma vjenčanja Tea Mlinarić, pjevačica Lea Mijatović, fitness trener i glumac Mario Valentić i mnogi drugi. 

Naša zagrebačka ekipa i Krešo Volarević reći će nam više o sajmu i njegovoj humanitarnoj svrsi: