Humanitarni sevdah Pavla Anića u Vidri

Humanitarni koncert mladog slijepog glazbenika Pavla Anića pod nazivom „Vječni sevdah" održat će se 19. veljače u Kazalištu „Vidra" u Zagrebu s početkom u 20 sati.

Osim što voli sevdah, Pavao voli i pomagati, posebno svojim sugrađanima iz Udruge slijepih Sisačko-Moslavačke županije. Ta je Udruga 2011. godine pokrenula program „Dnevni centar slijepih", s ciljem pružanja psihosocijalnih i rehabilitacijskih usluga kako bi podigli kvalitetu neovisnog življenja slijepih osoba.

To je jedinstveni model pružanja socijalnih usluga i rehabilitacijskih programa u Republici Hrvatskoj, u kojemu su zaposleni radni terapeuti, instruktori orijentacije i kretanja te ostalo stručno i prateće osoblje koje kroz edukaciju i učenje vještina neovisnog življenja slijepim osobama omogućavaju kvalitetnije uključivanje u život lokalne zajednice kao i u obitelj, koja se često ne snalazi u novonastalim okolnostima.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska Pavao i Danko Tomanić, predsjednik Udruge slijepih Sisačko-Moslavačke županije govorili su, između ostalog, o programu „Dnevni centar slijepih", koncertu te glazbi Pavla Anića.