Osječki arhitekti nominirani za nagradu S.ARCH 2018.

Projekt i realizacija Drive-IN ljekarne u Osijeku arhitekata Brune i Predraga Rechnera nominiran je za prestižnu međunarodnu arhitektonsku nagradu S.ARCH 2018., u konkurenciji brojnih projekata iz cijeloga svijeta.

S.ARCH je internacionalna arhitektonska nagrada, koja promovira realizirane i konceptualne projekte, izvrsnost u arhitekturi i urbanizmu, arhitektonsku različitost, nove ideje i njihovu primjenu diljem svijeta.

Od 2012. svake se godine u drugom dijelu svijeta održava međunarodna stručna konferencija o arhitekturi i izgrađenom okolišu, i nakon Hong Konga, prošle godine, ove će se godine skup održati krajem svibnja u Veneciji.

Uz brojna predavanja svjetski renomiranih arhitekata, održat će se i prezentacija projekata nominiranih za nagradu pred stručnim žirijem nakon čega će biti proglašeni najbolji od najboljih.

Koncept Drive-IN ljekarne, otvorene 0-24h, potpuna je novost u Hrvatskoj. Riječ je o ljekarni u kojoj je osim standarnog preuzimanja lijekova, moguće preuzeti lijekove i iz automobila.

Nakon nominacija s projektima Autobusnog kolodvora u Osijeku i Trga Slobode u Osijeku, s kojima su obišli izložbe od Singapora, Milana pa sve do New Yorka, arhitektima Rechner ovo je šesta nominacija za internacionalnu arhitektonsku nagradu.