Studenti razvijaju nove zdravije pekarske proizvode

Studenti kninskog veleučilišta razvijaju nove zdravije pekarske proizvode - s manje soli te obogaćene biljem s krškog područja. Važnija od istraživanja, suradnja je s lokalnim proizvođačima. Jer velika im je želja vidjeti takve proizvode na tržištu. Inače, kninski proizvod - Znanje - izaziva zanimanje lokalnih proizvođača. Sirara osobito.

Eksperimentiraju kninski studenti. Planovi Veleučilišta veliki su - žele suradnju s proizvođačima. I da čim im proizvod "klikne" - recept šalju dalje.

Iz peći svaki proizvod ide ravno na analizu. Gleda se unutra kakva mu je hrskavost, kakav je izgled. Radi se s vrhunskom opemom. Laboratorij je opremljen europskim novcem.

Cilj je suradnja s OPGovima - razvijat će se njihove proizvode, ali i tržište. Zbog toga je 50 tisuća kuna uložila i Županija u suradnju kninskih znanstvenika i OPG-ovaca. Projekt traje, a rezultat treba biti - siguran finalni proizvod. Znanje na 12 godina starom Veleučilištu upija petstotinjak studenata. Gotovo 200 njih iz svih je krajeva Hrvatske.