Tisuće ljudi na posljednjem ispraćaju glumca Nebojše Glogovca

Srbijanski glumac Nebojša Glogovac pokopan je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a uz članove obitelji i kolege, ispratilo ga je nekoliko tisuća prijatelja i štovatelja njegova glumačkog opusa.

Na komemoraciji u Jugoslavenskom dramskom pozorištu (JDP), matičnoj kazališnoj kući Nebojše Glogovca, prijatelji i kolege oprostili su se od njega.

Napukla je kazališna mapa regije. Potresla se filmska industrija. Pulska arena se nakrivila. Cijela regija je postala kuća žalosti,  poručio je na komemoraciji redatelj Slobodan Unkovski.

Srdan Golubović, u čijim je filmovima Klopka i Krugovi igrao i Glogovac, umrlog je glumca nazvao „nedostižnim herojem istine“ te dodao: Bio je jedan od najboljih glumaca koji su stali na bilo koju scenu bivše Jugoslavije i jedan od najboljih glumaca s ovih prostora koji su hodali ispred filmske kamere.

Od Glogovca su se došle oprostiti i njegove najstarije kolege, glumice Branka Veselinović (99) i Vlasta Velisavljević (91), a komemoracija je počela snimkom ulomka iz Hamleta, posljednje predstave i posljednje uloge koju je Glogovac odigrao 13. prosinca 2017.

Komemoracija u JDP-u završena je posljednjom scenom iz Hamleta u kojoj Glogovac izgovara riječi: Umrijeti, spavati, možda sanjati. Glumački ansambl JDP-a je izišao na scenu s velikom crno-bijelom fotografijom Nebojše Glogovca na zastoru u pozadini i uz pjesmu Pamtim samo sretne dane Gabi Novak, a posljednju počast cijela dvorana odala mu je stojeći, dugim aplauzom.

Nebojša Glogovac preminuo je u petak u Beogradu, u 49. godini poslije kratke i teške bolesti.
Preminuo glumac Nebojša Glogovac