Karlovački svjetski rekorder u puštanju glazbe

U karlovačkom Zorin domu posjetitelji su se zanimljivom izložbom vratili u 1979. godinu. Malo je poznato da je te godine u Karlovcu oboren svjetski rekord u neprekidnom puštanju glazbe. Čak 77 sati novinar i DJ Branko Obradović KIna puštao je glazbu u tadašnjem disco klubu Hrvatski dom.


Krenulo se jednog četvrtka u 19 sati. Karlovački DJ, tada 22-godišnji Branko Obradović Kina odlučio je oboriti rekord u neprekidnom puštanju glazbe.Po nekakvih pravilima imaš 22 pjesme po satu, 20 sati je već 400 pjesama, jedan dan je 440, 440 puta 4 dana to je to, jednostavno je izračunao.

Bio je to težak posao. Ploče su se mijenjale, nije kao danas bilo dovoljno pritisnuti gumb ili kliznuti ekranom. I sudionik Marinko Žabčić pamti te dane: Sjećam se da smo ujutro dolazili na čagu, ono pojedeš doručak, dođeš malo si odčagaš, navečer opet dođeš, ispratili smo ga do kraja, dok nije potukao rekord, to su stvarno bili dani koji se pamte.


Sve o tim danima, od četvrtka u 19 do nedjelje u 22 sata, KIna je pisao u knjizi „Karlovački rock'n'roll". Taj je događaj   završio i u Guinessovoj knjizi rekorda. Prije Kine to je uspjelo samo jednom DJ iz Danske kojeg je pretekao za punih 5 sati.