Od gastroblogerice do autorice kuharice

Andrea Cukrov autorica je male božićne kuharice, bila je stilist hrane na mnogim međunarodnim produkcijama, a u suradnji s Centrom za kulturu vodi i kulinarske radionice. Sve je počelo pisanjem bloga koji je u početku nosio naziv 'Voće i povrće', a kasnije je promijenio ime u 'Cukar'.

Nisam nikad bila uz mamu i baku. Kad sam se zaposlila shvatila sam da ne mogu živjeti od pekarskih proizvoda. Ja i partner smo počeli kuhati pomalo, tu se razvila ljubav. Kreativno je, mogu se izraziti… Gdje ima ljubavi kuhanje je svakome savladivo. Treba tome pristupiti na pedantan način jer ako niste zainteresirani onda možda bolje neki drugi dan, savjetuje Andrea.

Andrea je diplomirana arheologinja no svoju je pravu ljubav pronašla u kuhinji. Hrana je postala njezina vječna inspiracija. Meso kuha gotovo svaki dan. No, u njezinoj kuhinji mogu se pronaći razne kuhinje - od onih egzotičnih do indijskih i tajlandskih pa sve do povratka okusima djetinjstva i stare dalmatinske kuhinje.

Na ideju da pokrene blog Andrea je došla prije gotovo deset godina. Istodobno s pisanjem širila je svoje kulinarske sposobnosti, a zahvaljujući blogu ostvarila je mnoge suradnje i stekla lijepa prijateljstva. Pisanje bloga 'Cukar' donijelo joj je titulu jedne od najboljih gastro blogerica na našoj sceni. Titulu koju na samom početku svoje avanture nije mogla ni zamisliti.