Proslavite Valentinovo s invalidima rada u Zagrebu

Udruga Invalida rada Zagreba (UIR Zagreba) svoja vrata sad već tradicionalno otvara široj javnosti svake godine, a ove godine to je odlučila organizirati u suradnji s posebnim partnerom - Sv. Valentinom.

U čast ove suradnje čitava manifestacija koja se obilježava danas, 14. veljače u prostorijama UIR Zagreba na adresi Nova Cesta 86 u blizini Trešnjevačkog trga, nosi naziv Otvorena vrata zaljubljenih. Prigodni program započinje u 15.00 sati, a vrata su, naravno, otvorena za sve zainteresirane građane.

U duhu dana zaljubljenih, svoju ljubav prema fotografiji predstavit će Dunja Kolar, članica i volonterka UIR Zagreba, otvaranjem izložbe fotografija pod nazivom "Ptice". Simbolika ptice kao bića slobode i nesputanog leta dobar je motiv za promišljanje o svim ograničenjima s kojima se invalidi rada, ali i ostale osobe s invaliditetom, svakodnevno susreću.

Osim što će se imati priliku upoznati sa stečenim vještinama i talentom članova UIR Zagreba, zainteresirani posjetitelji moći će kroz radionicu stranih jezika testirati i vlastito znanje engleskog jezika i to u karaoke verziji dok će svoju kreativnost moći iskazati izradom fašničke maske kroz kreativno-likovnu radionicu.

Potom će svi koji su nekada bili zaljubljeni ili koji su i danas zaljubljeni imati priliku, skriveni pod maskama, pozvati svoju tajnu simpatiju na ples u sklopu Maskenbala zaljubljenih.