Kulturi promjene zagrebačkoga SC-a priznanje austrijskog deska Kreativna Europa

Europski projekt Kulture promjene Studentskog centra u Zagrebu, i još deset europskih kulturnih organizacija okupljenih u platformi 'apap-Performing Europe 2020', dobio je priznanje austrijskog deska Kreativna Europa.

Projekt je istaknut u publikaciji Start it Up! kao jedan od četiri primjera najbolje prakse višegodišnjih suradničkih projekata, izvijestila je Kultura promjene SC-a.

U okviru projekta u veljači u Zagreb ponovno dolazi španjolska umjetnica Maria Jerez koja nastavlja rad na projektu Maria ide u školu. Tijekom dva tjedna djeca OŠ Mihaela Šiloboda iz Sv. Martina pod Okićem podučavala su umjetnicu hrvatski jezik, u čemu je bilo važno da se uspostavi osjetljiva situacija za sve sudionike, mjesto nesigurnosti gdje nitko ne može odmah i učinkovito doći do rješenja, napominje se u najavi.

Ovaj projekt obraća pozornost na trenutke kad nešto imenujemo prvi put, na razmišljanje koje stoji iza jezika, na političku moć procesa učenja, na nesporazume kao mjesto prilike, na vezu s nekim tko dolazi iz drugoga svijeta, te stvara prostor u kojem je nepoznato implementirano i poželjno kao mjesto mogućnosti, ističu organizatori.

Prezentacija tog rada održat će se 15. veljače u Polukružnoj dvorani Teatra ITD, a ulaz je besplatan.

Nakon uspješnog predstavljanja na ovogodišnjem Ganz novom festivalu s predstavom Syden/Songs from a Valley of Love and Delight, Hedvig Biong, Niko Hafkenscheid i Pablo Castilla se vraćaju u Teatar ITD s radionicom Alati za stvaranje dokumentarnih projekata.

Radionica, namijenjena svima zainteresiranima za stvarnost koja nas okružuje, održat će se od 24. do 28. veljače u Velikoj dvorani Teatra ITD, s ciljem istraživanja različite konceptualne i praktične pristupe pojmu dokumentarnog,  najavljuju iz SC-ove Kulture promjene.

Oba programa financirana su sredstvima europskog projekta 'apap Performing Europe 2020' i sufinancirana novcem programa Europske unije Kreativna Europa.