'HRČAK u splitskim dječjim ambulantama'

Nastavlja se projekt 'HRČAK u splitskim dječjim ambulantama'. Ovaj put dječjim knjigama i slikovnicama opremljena je pedijatrijska čekaonica na Mertojaku. Vesele povratne informacije iz dosad opremljenih ambulanti da djeca s užitkom listaju i čitaju te tako na zdrav i ugodan način krate vrijeme čekanja na preglede.

Knjige nisu još ni posložene, a maleni pacijenti već su navalili. Veseli ovakav prizor i roditelje i liječnike, a najviše ipak članice splitskog ogranka Hrvatskog čitateljskog društva.

Prikupljeno je 1000 slikovnica kojima će se opremati nove i obnavljati već postavljene male biblioteke u ambulantama. Knjige za Mertojak darovala je splitska Pomorska škola.

Slična akcija počela je i u KBC-u kako bi se obnovila knjižnica za bolesnike. Traže se knjige raznih tematika za sve dobne skupine. Knjige se prikupljaju u tajništvu Odjela za kliničku intervencijsku radiologiju svakim radnim danom od 8 do 15 sati i akciji se mogu još priključitiu i svi ostali sugrađani do 19. veljače.

Naziv je te akcije 'Knjiga za dušu'. Splitske zaljubljenice u čitanje napominju da danas nije samo Valentinovo, već i Međunarodni dan darivanja knjiga.