Otvorene prijave za 5. STIFF – Međunarodni studentski filmski festival

Nakon četiri uspješna izdanja i prikazanih više od 250 najrecentnijih studentskih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova iz cijelog svijeta, STIFF - Međunarodni studentski filmski festival poziva autore da prijave svoje filmove na peto izdanje festivala.


Ovogodišnje izdanje STIFF-a bavi se temom snova. Ove godine je fokus festivala na filmovima čiji su protagonisti sanjari, na pričama o velikim i malim nadanjima, maštarijama, ali i o neuspjelim snovima i noćnim morama. Zanimaju nas filmovi koji „snivaju“ o promjeni, o ljubavi, o nekom boljem životu, drugačijoj zemlji, o drugom svijetu, novom vremenu ...


U konkurenciju za STIFF-ove nagrade ulaze studentski igrani, dokumentarni i animirani filmovi u trajanju do 60 minuta, nastali u periodu nakon 1. siječnja 2016. godine. Prijave su otvorene i za debitantske radove bivših studenata filma te eksperimentalne filmove u trajanju do 3 minute. Filmovi moraju biti na engleskom jeziku ili imati titlove na engleskom jeziku te se primaju isključivo putem Film Freeway platforme.


Žiri festivala birat će najbolji igrani, dokumentarni, animirani i eksperimentalni film, a i publika će imati priliku izabrati svog favorita. Posebna priznanja mogu biti dodijeljena izuzetnim talentima. Prijave se primaju sve do 1. svibnja 2018.