U Vrbovskom otvoreno novo skijalište i sanjkalište

U Vrbovskom je otvoreno novo skijalište i sanjkalište pokraj Planinarskog doma Kamačnik u naselju Vujnovići. Vučnica u pogonu, svi atesti su obavljeni i malo skijalište i sanjkalište u Vujnovićima, samo kilometar od Vrbovskog već je ugostilo svoje prve korisnike.

Najmlađima je očito po guštu jer su se veselo spuštali niz stazu i objasnili su nam kako se upravlja sanjkama.Skijaška staza namijenjena početnicima također je položila test, a domaći skijaši i skijašice jedva dočekali dan kada će i ovdje biti otvoreno skijalište.

U neposrednoj blizini skijališta i sanjkališta je i planinarski dom Kamačnik s trideset kreveta pa će tu sigurno mnogi dolaziti i na vikend. Vučnica ima nekoliko brzina, a u najsporijoj brzini i oni najmanji koji prvi puta staju na skije mogu lako doći do vrha.

Snijega ima sasvim dovoljno, tu je i ratrak pa će ovog vikenda u Vujnovićima biti gužva jer će obitelji s mlađom djecom sigurno doći isprobati novo goransko skijalište i sanjkalište. Uskoro će se nuditi i vožnje motornim saonicama kao dio ponude, a kako hladnoća još neko vrijeme neće popustiti ovdje bi se moglo skijati i sanjkati barem do ožujka.