Je li Hladno pivo bend za čašu crnog vina i gledanje u daljinu?

Hladno pivo dva dana nakon gostovanja u Koktel-baru rasprodao drugu večer svoje dvodnevne proslave prvih 30 godina. Saznajemo da će uskoro tako biti i s prvom večeri.

Hladno pivo u HRT-ovoj je glazbenoj emisiji Koktel-bar najavio svoju turneju kojom će obilježiti 30 godina svoje karijere a koja 2. i 3.ožujka počinje koncertima u zagrebačkom Domu sportova: Old School i Greatest Hits.

Kako im i imena sugeriraju, prve večeri svirat će pjesme iz ranije faze koje se nalaze na prva četiri albuma a druga je večer rezervirana za najveće hitove.

U Koktel-baru, Uršula Tolj je Milu Kekina suočila s njim samim od prije 25 godina. Pogledajte je li Mile već tada točno predvidio budućnost svoga benda i je li Hladno pivo postalo bend za slušanje uz čašu crnog vina.Mile Kekin i dečki prisjetili su se nekih od zanimljivih trenutaka svoje karijere te otpjevali pet pjesama uživo koje možete pogledati na Facebook stranici emisije ili na youtube kanalu Hrvatske radiotelevizije.

Prisjetili su se da su na početku svi imali i druga zaposlenja uz sviranje u bendu, Mile je podučavao engleski i njemači, Šoki je bio deratizer, a braća Subošić su prodavala novine…

Mile je otkrio kako je nastala pjesma Fotoapart, bila je inspirirana kadrom iz filma koji je gledao.

Vidjeli smo i ulomak s Josipinog koncerta u Tvornici 2003. godine kada su na njezin poziv prvi put zajedno otpjevali pjesmu Soundtrack za život a taj im je davni glazbeni susret bio glavni motiv da upravo tu našu glazbenu divu pozovu na snimanje nove verzije te pjesme koja je i objavljena na aktualnoj kompilaciji „30“.

Emisiju u cijelosti pogledajte ovdje.