Opustite se uz Nikolu Zrinskog ili Rudolfa Štajnera

S razlogom međimurska županija nosi titulu europske destinacije izvrsnosti u području enogastronomije. Korisnici potpora posljednjih 6 godina omogućili su da tradicionalna jela i pića nađu mjesto i na turističkoj ponudi. A mesu z tiblice, priznatim međimurskim vinima, neizostavnom bučinom ulju te mnogim drugim delicijama pridružilo se i međimursko pivo.

U međimurskoj se pivovari možete opustiti uz Nikolu Zrinskog ili pak Rudolfa Štajnera, povijesne ličnosti čija imena nose neki od proizvoda.

Potporu smo dobili od Međimurske županije, tih 25 tisuća kuna je uloženo u opremanje kušaone u sklopu pivovare koju koristimo za ugošćivanje grupe izletnika, kaže Danijel Radek, vlasnik kušaonice.

U samo par mjeseci pivovaru su posjetili turisti od Dalmacije do Slavonije.

Ova pivovara dakle kušaona piva je prva ovakve vrste kod nas u Međimurju, mene veseli i njihov naziv Međimurski lepi dečki i stvarno ću pohvaliti njihovu inovativnost i na neki način i njihov managemant jer su samo par mjeseci nakon što su počeli sa svojim kušaonom i promocijom svojih proizvoda ostvarili vrhunske rezultate, izjavila je Sandra Herman, zamjenica međimurskog župana.

U proteklih 6 godina za 53 turistička projekta Međimurska županija dala je milijun i 500 tisuća kuna. Ove godine ponovno je raspisala natječaj za 14 novih bespovratnih potpora. Do 23. idućeg mjeseca mogu se javiti sve pravne i fizičke osobe registrirane za obavljanje turističke djelatnosti. Predviđeno je 300 tisuća kuna iz proračuna plus sufinanciranje turističke zajednice koja opet preko svojih programa utrostručuje taj proračun.

Naime, u proteklih godinu dana broj turista i noćenja povećao se za 30%. Upravo zahvaljujući vrijednim ljudima, prirodnim ljepotama i kvalitetnim proizvodima, kontinentalni turizam u Međimurskoj županiji živi i razvija se.