Raspjevani košarkaši

Skupina sredovječnih "bodula" s Ugljana, slobodno je vrijeme provodila igrajući košarku. Nakon napornog treninga, znali su i zapjevati. Odlučili su snimiti pjesmu, koja polako postaje hit.

Ovako je sve počelo. Boduli s Ugljana dva puta tjedno dosadu su razbijali košarkom. To nam je kao neki ispušni ventil, kažu. A ventil ih je odveo na razne veteranske, humanitarne turnire, često i u susjedne zemlje. Duga putovanja kratili su pjesmom, a njihove vokalne pa i zabavljačke sposobnosti brzo su prepoznate.

No košarku ne zanemaruju iako je njihov najstariji član već prešao šezdesetu i nije jednostavno držati ritam. Važno im je, kažu druženje, rezultat im nije u prvom planu, što se košarke tiče. Jer odnedavno pjesma jest.

"Ona neće čuti" naziv je prvog singla za koji su veći snimili spot. I to na 8 lokacija na otoku Ugljanu. Autor pjesme Denis Maričić Denda tvrdi, klapa je posebna i to ne samo po visini svojih članova.

Prepoznao sam nešto originalno, cila ta priča basket klapa, mene je to zaintrigiralo i ponudio sam im suradnju, kaže.
Od suradnje se mnogo očekuje. Pokušat će napraviti još koju pjemsu pa će vidjeti kako im ide. Jer košarku će u budućnosti sve manje igrati, no priča o klapskom pjevanju, čini se, tek je na početku.