Na HRT-u nova dokumentarna serija "Podrijetlo – povijest čovječanstva"

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u nedjelju 25. veljače na Prvome programu s početkom u 21.40 započinje s prikazivanjem nove osmodijelne dokumentarne serije National Geographica Podrijetlo – povijest čovječanstva.

Serija vraća gledatelje u prošlost i proučava povijest čovječanstva od samih početaka civilizacije u potrazi za iskonskim trenutcima koji su omogućili da ljudi izgrade suvremeni svijet. To pustolovno putovanje kroz vrijeme obuzima sva osjetila u iscrpnome proučavanju prošlosti u potrazi za presudnim trenutcima koji su potaknuli napredak u ljudskoj evoluciji.

Voditelj Jason Silva povest će tako gledatelje u istraživanje ključnih događaja, poput otkrića i primjene vatre te nastanka medicine, koji su iz temelja i nepovratno promijenili suvremeni svijet. O svim tim velikim promjenama, pa tako i o ratu, novcu, komunikaciji, prijevozu i stanovanju, govore autori i znanstvenici svjetskoga glasa. Neočekivane veze između tih revolucionarnih napredaka također imaju važnu ulogu u istraživanju kojim se bavi ova dokumentarna serija.

Svaki nastavak započinje pregledom razvoja i napretka od daleke povijesti do današnjega vremena i završava određivanjem ishodišta priče. Gledatelje će dodatno zaintrigirati sjajni audiovizualni prizori koje je režirao John Boswell, u svijetu poznat kao Melodysheep, te intervjui sa svjetskim stručnjacima i igrani prizori koji prenose čaroliju takvih otkrića tijekom povijesti.

Prvi nastavak donosi priču o vatri i o tome kako je vatra utjecala na biološki razvoj čovjeka i pomogla ljudima da se pomaknu od savane do Mjeseca. Čovjek je vatreno biće, a obuzdavši vatru, stekao je moć stvaranja, razaranja i preobražavanja, ali i na teži način naučio što je moguće nadzirati.

Serija Podrijetlo – povijest čovječanstva osim nedjeljom na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) bit će dostupna i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.