Misli našeg velikog kantautora ukoričene u izdanju Arsenizmi

Misli, citati, izjave, aforizmi, peckave i nerijetko zajedljive primjedbe - sve što je Arsen Dedić izrekao o ljudima iz svog miljea, no i mnogo toga što su drugi rekli o njemu, počeo je odmah nakon Arsenove smrti skupljati šibenski kroničar Darko Gulin. Knjigu u kojoj je sve to ukoričio nazvao je jednostavno - Arsenizmi!

Šibenski mentalitet nije bezobraština, ali ima stanovitu drskost, ono 'ne da na se' – jedan je od komentara Arsena Dedića koji je bio je britkog uma i jezika do samoga kraja. Njegove misli bile su prava filozofija života,  kaže priređivač knjige Darko Gulin, koji je tri mjeseca skupljao građu, a dvije godine poslije ju je i ukoričio.

Arsen je bio filozof i zafrkant, i želio sam da taj dio Arsena ne prekrije nekakva prašina zaborava,  napominje Darko Gulin. Uspješno je Gulin portretirao pjesnika opće prakse, velemajstora riječi, što su potvrdili i oni koji su ga poznavali.

Osam ispisanih poglavlja i struka je nazvala - dragocjenima. Knjiga je zapravo popunila jednu rupu koja je cijelo vrijeme bila prisutna u raznim knjigama i biografijama Arsena,  komentira pisac i glazbeni kritičar Zlatko Gall.

Zanat zafrkanta i vic mahera ispekao je Dedić kao dijete - stoji u Arsenizmima. Imam kuću A i kuću B: Šibenik mi je temelj, a Zagreb nadogradnja,  znao je reći Arsen Dedić, koji je bio 'zakleti Šibenčanin'. To je Dalmacija - muška i opora. Ona gdje je humor toliko 'grez' i oštar da nije za novine govorio je pokojni Smojenapominje novinar Ivo Mikuličin.

Knjigu je izdala Šibenska gradska knjižnica koja je njezinim predstavljanjem obilježila svoj dan.