U srijedu besplatni razgled Zadra

Povodom obilježavanja Svjetskog dana turističkih vodiča, Udruga turističkih vodiča Zadra Donat će i ove godine organizirati besplatni razgled Zadra u srijedu, 21. veljače s početkom u 17 sati. Mjesto okupljanja je Trg pet bunara.

Pozivaju se građani Zadra, Zadarske županije, njihovi prijatelji i svi oni koji žele provesti vrijeme u društvu zadarskih kulturnih ambasadora da se još jednom zajedno prošetamo drevnim i ponosnim gradom Zadrom i uronimo u njegovu prošlost, razmislimo o njegovoj sadašnjosti i osmjehnemo se njegovoj budućnosti.

Turistički vodiči Udruge turističkih vodiča grada Zadra Donat su stvarna inkarnacija zadarskog kulturnog turizma i štitonoše hrvatskog, mediteranskog i zadarskog kulturnog identiteta u globalnom kontekstu civilizacijske mobilnosti. Ukoliko je danas vodeći turistički mainstream tzv. doživljajni turizam, onda jedino zadarski turistički vodiči kroz svoje priče, interpretaciju i tumačenje mogu našim turistima i posjetiteljima otkriti skrivenu dušu prostorno -vremenskih pojava i procesa u Zadarskoj županiji, gradu Zadru i njegovoj povijesno-kulturnoj baštini.