Plišani medvjedić putuje

Odnedavna se u zagrebačkom dječjem vrtiću Dobro drvo provodi jedan od EU programa Teddy bear travels - Plišani medvjedić putuje, u kojem sudjeluje osam europskih zemalja, a putem kojeg djeca, družeći se s roditeljima obilaze medvjedićem Danijem svoj grad i njegove specifičnosti  te ga putem foto dnevnika predstavljaju vršnjacima ostalih zemalja.

Empatiji, različitosti i toleranciji djecu treba učiti od najranije dobi. Baš to rade u zagrebačkom dječjem vrtiću Dobro drvo. Zahvaljujući odgojiteljici Ani Momčilović, koja je prepoznala važnost međunarodnog projekta "Teddy bear travels" - Plišani medvjedić putuje, u sklopu kojeg, zasad jedini u Hrvatskoj, svoje vršnjake iz Engleske, Španjolske, Italije, Poljske, Slovačke, Slovenije i Turske upoznaju sa znamenitostima svoga grada.

Kroz ovaj projekt omogućavamo djeci da provedu kvalitetno vrijeme sa svojim roditeljima kojima nekada poslovne aktivnosti to ne dopuštaju. Također djeca se ponašaju s medvjedićem kao da je živ, s tolikom dozom nježnosti, razvija se osjećaj odgovornosti prema svojim i tuđim stvarima, objašnjava inicijatorica projekta, odgojiteljica Ana Momčilović.

Svakih par dana jedna obitelj odvede medvjedića kući te sa njim posjećuju različita mjesta u Hrvatskoj. Tako je medvjedić Dani vidio gdje ban Jelačić jaše konja, slikao se na stadionu Poljud, kod pulske Arene, sunčao se u Labinu, vozio uspinjačom a posjetio je Advent u Zagrebu.