Nemojte kupovati kućne ljubimce, udomite ih!

Kada bi svi izabrali udomljavanje umjesto kupnje, sva skloništa za pse bila bi prazna - to je poruka kampanje Prijatelja životinja, a s nama su Matko Boršić iz Prijatelja životinja  i Luka Vidović naš poznati iluzionist koji se uključio u kamapanju.

Braća Filip i Luka Vidović plijene pozornost zbog svojih glumačkih i iluzionističkih kvaliteta, a surađujući s udrugom Prijatelji životinja našli su se zajedno pred kamerama kako bi udružili snage za napuštene životinje i pozvali sve da dožive magiju koju donosi udomljavanje.Simpatičan dvojac u dojmljivom videu, u kojemu sudjeluju i plesačica Sara Ugrinić, brejkdenser Juraj Horvat i iluzionist Aryan Ivanković, kroz obrtanje uloga potiče gledatelje da se postave u situaciju napuštenoga psa i njegov težak put do novog doma. Osim u videu, braća Vidović i pas Lola pozivaju na udomljavanje i na fotografijama za jumbo plakate koji će biti postavljeni u Zagrebu, Osijeku i drugim gradovima.

Kampanjom "Udomi" želi se naglasiti važnost udomljavanja i potaknuti ljude da se odluče na udomljavanje životinja iz skloništa umjesto na kupnju, čime podržavaju selektivni uzgoj i trgovinu živim bićima. Psi u skloništima nalaze se pod stalnom veterinarskom skrbi, cijepljeni su i kastrirani, a to su samo neke od prednosti udomljavanja naspram kupnje.

Kampanji Prijatelja životinja pridružuju se Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu, gdje je sniman video, i Udruga Pobjede iz Osijeka, a uz podršku Mreže za zaštitu životinja. Sklonište u Dumovcu trenutačno na skrbi ima oko 200 pasa koji su završili u skloništu jer ih je netko napustio, a i druga skloništa u Hrvatskoj puna su pasa koji čekaju dom. Kada bi svi koji razmišljaju o kupnji odabrali udomljavanje, sva skloništa bila bi prazna.