'Dravska priča' otkriva prirodne bisere kontinentalne Hrvatske

Poželite li provesti savršen odmor u prirodi razgledavajući na dva kotača floru i faunu uz rijeku Dravu ili ljepote Parka prirode Papuk, adresa za vas je Informativno-edukativni centar 'Dravska priča' u Noskovačkoj Dubravi nedaleko od Slatine. Tamo će vas uputiti gdje pogledati prirodne bisere kontinentalne Hrvatske vozeći se Panonskim biciklističkim stazama ili gdje promatrati ptice uz rijeku Dravu. 

Zahvaljujući tomu što je u sklopu europskog programa Interreg i projekta Tourism 4 All nabavljeno 36 bicikala vrijednih gotovo 100 tisuća kuna, posjetitelji Informativno-edukacijskog centra moći će na dva kotača uživati u ljepotama čak dvaju UNESCO-ovih zaštićenih područja u županiji: rezervatu biosfere Mura-Drava-Dunav i Parku prirode Papuk. U istraživanju bisera kontinentalnog turizma pomoći će i dvije nove brošure, a ciljevi su: obogaćivanje turističke ponude i privlačenje sve većeg broja posjetitelja.

Osim bicikala, posjetiteljima su na raspolaganju i dvije promatračnice na kojima dvogledom mogu promatrati velik broj ptica koje nastanjuju područje uz rijeku Dravu, a od kojih su neke na popisu rijetkih vrsta, poput pčelarice, pupavca i vodomara.

Širenje ponude različitim sadržajima i ulaganje u kontinentalni turizam u posljednjih nekoliko godina - već donose rezultate, o čemu svjedoče podaci iz nacionalnog sustava za prijavu i odjavu gostiju e-visitor. Naime, broj noćenja na području županije tijekom siječnja i do polovine veljače veći je za 78 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.