Elizabeta II. prvi put na londonskom Tjednu mode

Na Tjednu mode u Londonu jučer se mogao vidjeti neočekivani prizor: kraljica Elizabeta II. i Anna Wintour, jedna od najutjecajnijih osoba u svijetu mode, sjedile su jedna pokraj druge na modnoj reviji na koju je britanska kraljica došla prvi put.

Kraljica koja je sjedila u prvom redu, gledala je predstavljanje mladog britanskog dizajnera Richarda Quinna kojemu je uručila prvu "nagradu za modu Elizabeta II.", koja će se ubuduće svake godine dodjeljivati mladim talentima.

Elizabeta II., koja je bila u jednostavnom kostimu od svijetloplavog tvida, činila se na trenutke zbunjena pred Quinnovom kolekcijom u kojoj su bila zanimljiva odijela s cvjetnim uzorcima koja su se nosila s motociklističkim kacigama te teške kožne haljine i mrežaste čarape.

Veliko mi je zadovoljstvo što danas mogu biti na Tjednu mode u Londonu, rekla je uoči predaje nagrade.

Od tvida s Hebrida do nottinghamske čipke, dakako i Carnaby Streeta, naša modna industrija je dugi niz godina poznata po svom iznimnom umijeću te i dalje proizvodi tkanine svjetske klase i najmodernije, praktične kreacije.

Kraljičin dolazak na reviju bilo je "nevjerojatno" iskustvo, rekao je Richard Quinn, dodajući da bi rado kreirao odjeću za buduću članicu kraljevske obitelji, američku glumicu Meghan Markle koja će se u svibnju vjenčati za princa Harryja.