Jeste li spremni za "military drill"?

Povijest vojske nas uči da je disciplina jedna od najpoželjnijih vrlina i preduvjet uspjeha. Iz filmova znamo kako je teška vojnička obuka, a da to možete, barem djelomično svladati i vi tvrdi Vesna Mimica koja je bila na jednom takvom treningu.

Vojnička disciplina česta je tema filmova. Impresionira nas takav način vježbanja i ta ustrajnost koja nam često nedostaje u postizanju ciljeva. No ovi vježbači čvrsto su odlučili svladati ne samo ovaj trening nego postići još više. Riječ je o kružnom iznimno intenzivnom vježbanju.

Ritam ovom načinu vježbanja daje trener i tu dolazi do izražaja riječ koju vezujemo uz vojsku- „dril" Njegova je uloga ne samo voditi trening nego i poticati vježbače da sve izvedu do kraja.

Trening je jednak za žene i muškarce. Naravno vježbe, tempo i broj ponavljanja mogu se prilagoditi.

Trener osmišljava postaje koje vježbači obilaze. Sustavno se povećava  intenzitet i broj ponavljanja pa rezultati relativno brzo dolaze. Već nakon mjesec dana prvi, a za više rezultata treba i više discipline.

Iz mojeg iskustva generalno 2-3 mjeseca bi trebalo da čovjek dođe do neke forme fizički, da osjeća kroz pluća da lakše diše, nakon treninga, da odradi cijeli trening do kraja i sve što se traži od njega, kaže instruktor Štefan Blažević, polaznik Fitnes učilišta.

I kao što mu i ime govori, zahtijevaju se disciplina, redovitost, dobra volja i pomicanje granica. Razmislite. Možda je ovo trening za vas.