Nikad nije kasno za snove: u 60. prvi puta stao na kazališne daske

Koliko ste puta požalili što niste imali dovoljno ustrajnosti ostvariti svoje snove? Da nikad nije kasno, dokazuje Josip Rain koji se u 63. odlučio stati na kazališne daske.

Pola stoljeća sakupljao je hrabrost. Prije tri godine, u svojoj 60. stao prvi put na kazališne daske. Sanjao sam cijeli život jer su me kao maloga roditelji vodili u kazalište u Virovitici. Uvijek sam imao želju. Kasnije sam otišao u muzičarske vode i onda nije bilo kompatibilno kazalište i muzika, priča Josip Rain.

U zadarskoj Drami plus prepoznali su Josipov talent. Sad glumim djeda u novoj predstavi 'Moj sin sporije hoda'. Jednog lika ispranog životom, vrlo slojevitog, objašnjava.

Premda, duh mu je i dalje vrlo mladenački. Kolege vole raditi s njim. Kad smo umorne, ne znamo di smo, čim ga vidimo odmah nam stavlja osmjeh na lice i svaki put nam je sve lakše raditi, ističu glumice Sandra Pinter i Mia Bujan.

Humor je njegov izbor, pa se nada zaigrati u nekoj komediji. Sam njegujem neki kabaretski, kavanski huumor, satira, cinizam, kaže Josip.

Josip je u Zadru otvorio put ljudima u zrelijim godinama i ja pozivam sve da nam se pridruže u nekim novim predstavama, rekao je umjetnički ravnatelj Drame plus Vinko Radovčić.

Predstavama Drame plus, ansambla koji se kvalitetom nametnuo na zadarskoj kazališnoj sceni.