Magic Musical putuje u Francusku

Nakon što je prošle godine Magic Musical oduševio riječku publiku, ovog proljeća nastavlja se put s Mijom Negovetić i čarobnim dvojezičnim mjuziklom u kojemu će zagrebačka publika uživati 17. ožujka u dvorani Lisinski.

No tu priča ne prestaje, jer rijedni je tim Magic Musicala dobio poziv iz Francuske da u listopadu ove godine nastupi u Theatre Musical de Pibrac, gdje će izvesti svoj čarobni program kako bi što bolje predstavili i promovirali hrvatsku kulturu. Ovo francusko kazalište je specijalizirano za glazbene predstave i mjuzikle, stoga je timu Magic Musicala velika čast nastupiti i biti dio ove magične priče.

Uz izvedbu mjuzikla bit će organizirane i druge aktivnosti u suradnji kroz koje će se stavljati naglasak na razmjenu znanja i učenje jezika te će se tako dodatno promovirati hrvatska kultura i proizvodi. Na putovanje kreće već svjetski prepoznata Mia Negovetić, a u njezinom društvu naći će se i gitarist Frano Živković, koji će održati svoj cjelovečernji koncert i posjetiti obližnji gitaristički festival.

Teatar u Pibracu proizvest će veći dio elemenata scenografije prema nacrtima Nise Hrvatin, a mjuziklu će se također pridružiti i njihova dječja plesna skupina. Bit će to sinergija i zajednički rad koji će se u dvije države uvježbavati sve do listopada 2018., a vrhunac dugotrpnog rada i uvježbavanja spojit će se u tjednu izvedbe predstave.