"Ovo je najbolje što smo mogli smisliti"

Kazališna sekcija Kluba studenata komparativne književnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu - Teatar K. donosi novi projekt, "Ovo je najbolje što smo mogli smisliti". Izvedba je 01.ožujka u 20h u Kino Forum u sklopu SD "Stjepan Radić".

Teatar K djeluje kao studentska organizacija u kojoj sami rade na svim aspektima kazališne produkcije, a organizirani su inkluzivno i primaju sve studente Sveučilišta u Zagrebu.

U svom radu nastojimo biti inovativni te istraživati područje kazališta i izvedbenih umjetnosti. Ne djelujemo kao dramski studio, jer nitko od nas nema dovoljno znanja da bude drugima nadređen u tom pitanju, a ne djelujemo ni kao isključivo tvornica kazališnih predstava - umjesto toga, na projektima radimo cijelu akademsku godinu, razvijajući tako zajednicu iz koje projekt izrasta, kažu studenti.

Međutim, takav način rada u isto vrijeme je iznimno zahtjevan pa su prošle godine, kažu, pokleknuli pred izazovima i na neki način… pali u kolektivnu depresiju. Iz svega toga izrastao je autorski projekt.

Ovo je najbolje što smo mogli smisliti., kažu, 45-minutna žalopojka u sklopu koje se skupina studenata komparativne književnosti želi ispričati društvu što ga je iznevjerila.