Radionica za roditelje o odgovornom korištenju interneta kod djece

U dječjem vrtiću Čigra na Radničkoj cesti 50 u Zagrebu sutra, večeras će se održati besplatna radionica za roditelje djece predškolske i mlađe školske dobi Razmisli pa klikni ide u vrtić.

Dio je to istoimenog projekta koji vodi udruga Roditelji u akciji (Roda) kako bi roditeljima pomogla u odgoju djece za digitalno doba.

Na Rodinoj će radionici roditelji naučiti kako kod djece izgraditi svijest o opasnostima na internetu te ih podučiti kako da pri njegovu korištenju budu odgovorni i sigurni.

Pri upoznavanju djeteta s računalima i mobilnim uređajima roditeljima se preporučuje korištenje kvalitetnih, obrazovnih sadržaja. Zahvaljujući tome digitalna tehnologija postaje sredstvo stvaranja, izražavanja i učenja.

Roditelji trebaju obratiti pažnju na računalne programe i aplikacije kojima se dijete koristi. Oni trebaju biti prilagođeni njegovoj dobi.

Na edukaciji će roditelji doznati kako s djetetom graditi atmosferu povjerenja. Upravo je to neophodno kako bi dijete na najbolji način bilo zaštićeno u digitalnom, ali i stvarnom okruženju.

U Rodi ističu kako odgovorno odgajanje djeteta nije lako, a moderne tehnologije taj posao čine još složenijim.