Dašak Hrvatske kroz likovna ostvarenja

Uskoro će se na "crvenim tepisima" moći vidjeti dašak Hrvatske kroz likovna ostvarenja. Naime, mlada akademska slikarica Lena Kramarić svojim je radom inspirirala svjetski poznatu dizajnericu za novu - modnu liniju.

Prepoznatljiv rukopis djela mlade zagrebačke slikarice s dubrovačkom adresom, Lene Kramarić, postao je dio nove modne kolekcije posvećene Hrvatskoj svjetski poznate dizajnerice Fabiane Milazzo čije se kreacije mogu naći na raznim glamuroznim događajima.

Dizajnerica Fabiana Milazzo i njezin suprug Eduardo posjetili su Dubrovnik. I na palači Prijeko gdje su odsjeli imali su priliku vidjeti moje slikarske radove koji su se njoj jako svidjeli i u njima je pronašla ideju, inspiraciju za svoju novu kolekciju haljina, ispričala je Kramarić.

I ne samo haljina. Rezultat su različiti odjevni predmeti s Leninim bojama i motivima.

Najzanimljivije je to što nisam mogla zamisliti. Sve je bilo potpuno otvoreno. Neke stvari koje ja znam i koje mogu si vizualno percipirati je nešto sasvim drugo od ovog što je ona napravila, kaže slikarica.

Lijepa je i neobična to priča za likovnu umjetnost, ali i velik uspjeh mlade slikarice. Vjeruje, kaže, da je ovo lijepa promocija i za Hrvatsku.

Sredinom ožujka će u Sao Paolu biti predstavljena ova modna kolekcija. Lena će, vjeruje, biti ondje sa svojim djelima. Jer vrata u svijet su joj otvorena.