Novi film Nevija Marasovića uskoro u kinima

Nakon zagrebačke premijere film Nevija Marasovića 'Comic Sans' kreće i u redovito prikazivanje u kinima.

Od ljubavnog do pravog brodoloma - Comic Sans je antiljubavno-ljubavni film koji se scenaristički usidrio upravo u brodolomu veze. Kad sam ga pisao bio sam u dosta lošem razdoblju, ali zapravo ovo nije biografski film. Neke elemente jesam iskoristio, ali je cijeli film potpuna fikcija,  kaže redatelj Marasović.

Iako je ideja bila rođena još prije šest godina, putovanje na Vis urodilo je zapravo drugim ostvarenjem - filmom Vis-a-Vis, koji sada postaje fiktivni film o nastajanju Comic Sansa. Vis-a-Vis, koji smo snimali naravno na Visu, nastao je prema priči Janka Popovića Volarića i mene, a mi smo išli tamo raditi scenarij za ovaj film i na kraju smo snimili taj drugi film jer smo mislili da Comic Sans ni nećemo nikada snimiti,  priznaje Marasović.

No, njegov četvrti film ipak je bio snimljen, i to za samo 20-ak dana. Snimali su na otoku Jabuci priču o odnosu oca i sina, s tezom kako jabuka ne pada daleko od stabla.

Uz Janka Volarić Popović u filmu nastupa i Zlatko Burić Kićo, jedan od osnivača legendarnog Kugla glumišta i danska zvijezda, koji je u posljednje vrijeme sve traženiji na domaćem platnu. To je bilo ludo putovanje brodom jer ta Jabuka izađe iz Jadrana – ona je nekakva piramida. I onda odjedanput Janko i ja bauljamo po tim stijenama,  komentira glumac Zlatko Burić Kićo.

Sretna sam kad vidim kako nam je zemlja divna filmska kulisa, a to tako rijetko koristimo jer se uglavnom bavimo socijalnim temama i opskurnim mjestima pa mi je divno vidjeti ovako blještavu Hrvatskupriča glumica Nataša Janjić, koja tumači ulogu bivše djevojke Marine.

Koliko su u filmu važni detalji, istaknula je filmska posada na ulazu u kino Boutique Kaptol na mini izložbi, objašnjavajući i sam naziv filma Comic Sans: iako je to naziv fonta koji znači 'bez zafrkancije', film je sve suprotno tome.

Film Comic Sans u kina stiže 8. ožujka.