Muzej automobila Budicki odselio iz Zagreba

Poklonici limenih ljubimaca, ali i oni koji su to tek trebali postati, jučer su se oprostili od omiljenog Muzeja automobila 'Ferdinand Budicki'.

Izvještavali smo već o nizu problema koji dulje prate taj muzej na lokaciji na kojoj je do sada djelovao - u Ulici kneza Ljudevita Posavskog u Zagrebu. Zbog dugova za režije, udruzi koja je upravljala muzejom ovršen je račun i morali su napustiti prostor.

Postav je, zasad, preseljen u Skradin, a voditelj muzeja Valentino Valjak za ovakav kraj proziva gradsku politiku, koja je, tvrdi on, atraktivnu lokaciju namijenila nekom drugom. Spominjala se i nova zagrebačka lokacija na Velesajmu, ali zasad, kaže voditelj, nema naznaka da će muzej ondje i biti.

Ove godine obilježavamo 120 godina automobilističke kulture u Hrvatskoj, a naš je prostor prije mjesec dana bio najposjećeniji u Noći muzeja kada je kroz muzej prošlo oko 9 i pol tisuća ljudi. Danas formalno doživljavamo jedan novi trenutak gradske kulturne politike - imamo ovrhu nad Udrugom Ferdinand Budicki kao nositeljem muzeja i prepuštamo prostor Gradu Zagrebuporučio je Valjak.