Dodijeljene glazbene nagrade Status

22. dodjela Nagrade Status, glazbenicima koji su se svojim radom, vještinama, talentom i vrhunskom glazbenom izvedbom posebno istaknuli u prošloj diskografskoj i koncertnoj godini, nakon devet je godina održana u Zagrebu, a domaćin dodjele bila je HGU Podružnica 1 Zagreb.

Nagradu Status dodjeljuje Hrvatska glazbena unija za iznimne glazbene izvedbe i postignuća u pop/rock, narodnoj, etno i jazz glazbi. Ukupno 16 kategorija i 20 priznanja.

Ovu prestižnu nagradu, Hrvatska glazbena unija je ove godine dodijelila u ukupno 16 kategorija različitih instrumenata i stilova, a takvo priznanje od struke posebna je čast svakom glazbeniku.Red nagrada, red glazbe i topla atmosfera - Statuse već 22 godine čine jednom od ležernijih dodjela na kojoj se u glazbenom duhu manje govori, a više pjeva. Na dodjeli u Johannu Francku nastupili su: Elemental, Kojoti, Franko Krajcar & Indivia, Danko Krznarić & Band feat. Mile Kekin, Miroslav Lesić & Daria Hodnik Band, Razz/Hauser/Šestak/Rupena Quartet, Davor Rodik, Rista Ibrić i Nikola Marjanović, Elvis Stanić Group, Valterova djeva, a u revijalnom dijelu je nastupila grupa Chui. snimku ćete moći pogledati u programu HTV-a.