Sluškinje na pozornici INK-a Pula

U Istarskom narodnom kazalištu u Puli, gdje se priprema predstava Sluškinje, provjerili kako teku probe pred večerašnju premijeru.

Sluškinje, dramski tekst francuskoga pisca Jeana Geneta, dramatičara i političkog aktivista prošloga stoljeća, jednoga od istaknutih predstavnika avangardnog teatra, ali i teatra apsurda - komad je koji svojom nedvojbenom aktualnošću pronalazi svoj put do suvremenog gledatelja, gotovo zahtijevajući nova uprizorenja i ponovna čitanja dokazujući toga po mnogo čemu kontroverznog autora kao klasika našeg teatarskog trenutka,  poručuju iz pulskog INK-a.

Predstava poštuje Genetovu ideju teatralizacije koja briše granice između igre i stvarnosti, sluge i gospodara, žrtve i krvnika te ostalih dualizama imanentnih ovome tekstu, ali će pritom prokazati i osuditi društveno licemjerje koje je danas postalo ne samo prihvatljiv, već i poželjan oblik ponašanja, stoji u najavi nove premijere INK-a Pula.

Uoči večerašnje premijere ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska razgovarala je s redateljem, dramaturgom, kostimografom i scenografom predstave Damirom Zlatarom Freyem, glumicama Radom Mrkšić i Petrom Blašković te glumcem Ronaldom Brausom: