Brojne brošure radionice za najmlađe o NP Krka

Javna ustanova Nacionalni park Krka pokreće dva nova edukativna programa za djecu. Jedan se bavi prirodnom a drugi kulturnom baštinom. Za provedbu su osmišljene brošure, priručnici i radionice -  zasnovane na znanstvenim i pedagoškim metodama.

Edukativni i zabavni vodiči, brošure i radionice na jednostavan način najmlađima približuju baštinu okrilja Krke. Informacije su podijeljene prema dobi djece i područjima. Osmišljen je i vodič "Krka for kids" - kojega će dobiti svi maleni  posjetitelji   parka.

Rukovoditeljica Odsjeka za zaštitu voda, sedrenih barijera i biološku raznolikost JU NP Krka Gordana Goreta kaže: Na kraju se nalazi upravo dječja karta parka a ono što nam je želja je prevesti ga i na druge jezike. Glavni materijal arheološkog edukacijskog programa - je bogata kulturno povijesna baština antičke ostavštine. Kroz šest zabavnih radionica djeca će upoznati osnove arheoloških istraživanja, zbirku, numizmatiku, igre.

Nataša Zaninović, rukovoditeljica Odsjeka za arheologiju i kulturno povijesnu baštinu JU NP Krka najavljuje i dodatni program: Osim ovih radionica pripremili smo i dvije brošure - "NP Krka i Rimljani" i "Burnum for kids" u kojima djeca mogu samostalno proći sve ovo što bi kroz radionice, dakle i s proširenim znanjem.

Za one najmlađe - tiskana je i posebna slikovnica "Tajna Burnumske kockice" u kojoj mogu pratiti priču dječaka Roka koji vremeplovom  ide u 1. stoljeće i dolazi na lokalitet Burnum. Ove su programe razradili profesionalci. Krajnji je cilj - usavršiti ih za izvođenje u budućem Eko kampusu - kojemu će te radionice biti temeljni sadržaj. Dio je to šireg u projekta "Nepoznata Krka: skrivena blaga srednjeg i gornjeg toka". No, dok se kampus ne ovori - već ovih dana ponudit će ih školama da ih uvrste u svoje programe.