Postavljena skulptura Harveya Weinsteina "Otoman za dodjelu uloga"

Posrnuli filmski producent Harvey Weinstein možda neće biti u nedjelju na dodjeli Oscara no njegova će se nazočnost osjetiti u Hollywoodu.

Ulični umjetnik iz Los Angelesa Plastic Jesus u četvrtak je otkrio instalaciju "Otoman za dodjelu uloga" koja prikazuje Weinsteina odjevenog u kupaonski ogrtač u prirodnoj veličini kako sjedi na zlatnom otomanu i drži kip Oscara u ruci. Skulptura je postavljena u blizini dvorane u kojoj će se dodjeljivati nagrade američke akademije za filmsku umjetnost.

Više od 70 žena optužilo je Weinsteina za spolno zlostavljanje uključujući i silovanje. Weinstein tvrdi kako se u svim tim slučajevima radilo o dobrovoljnim odnosima.

Optužbe protiv Weinsteina izazvale su poplavu drugih optužbi protiv filmskih i drugih moćnika za napastovanje i potresli su Hollywood te dominiraju ovogodišnjom sezonom dodjele filmskih nagrada.

Dok su mnogi vjerovali da je otoman za dodjelu uloga stvar prošlosti očito je još uvijek dio hollywoodske kulture, napisao je  Plastic Jesus na svojoj Facebook stranici.