Vrući koncerti za hladne zimske noći

Ove hladne zimske večeri provedite na vrućim koncertima koje vam rpedlaže glazbeni kritičar Dubravko Jagatić.


Petak 2. ožujka
Hladno pivoHladno vrijeme za Hladno pivo koje slavi 30 godina karijere sa dva velika koncerta u maloj dvorani Doma sportova. Prvi dan , odnosno večeras, Hladno pivo će izvesti pjesme sa svoja prva četiri albuma. Bit će to večer pod prikladnim hrvatskim nazivom „Old School". Publiku će zagrijati odličan hrvatski hard core bend Deafness By Noise.


Sutra, u subotu 3. ožujka momci iz Hladnog piva će izvesti svoje najveće hitove iz svoje 30 godišnje karijere a kao predgrupa će nastupiti sinjska četvorka M.O.R.T.. Koliko znam oba su koncerta rasprodana stoga mogu samo poželjeti dobar provod svima!


Marin Ivanović StokaJoš  jedan rođendanski koncert večeras ali povodom 20 godina karijere održat će večeras u Tvornici kulture Marin Ivanović poznatiji po svom umjetničkim imenom Stoka. Sedam studijskih albuma i čitav niz hip hop hitova na kojima su odrasli mnogi ljubitelji hip hopa i vrlo turbulentan život kojeg su obilježile čak četiri odvikavanja a o kojima je odlučio progovoriti upravo na svom posljednjem albumu „Stara škola kreka iz tame u svijetlo" kako se i zove istoimena monodrama koju je Stoka nedavno premijerno izveo u Zagrebu i koji je njome, koliko čujem , oduševio publiku. Rođendan ne bi bio pravi rođendan bez gostiju tako da će mu se večeras na pozornici pridružiti njegov stari partner Nered, potom Target i General Woo tj. Tram 11, Bizzo i Baby Dooks tj. Bolesna braća, Edo Maajka, Smoke Mardeljano i grupa K.R.A.S.T..


Subota 3. ožujka
KUKU$"I taman k"ada se obožavatelji hip hopa naspavaju i kada im se slegnu dojmovi nakon koncerta Marina Ivanovića Stoke, mogu se vratiti natrag u Tvornicu kulture gdje netom objavljeni album „ Anđeli i bomboni" promovira trap grupa KUKU$. Pripadnici nove generacije hrvatske trap scene koji imaju sve veći broj svojih poklonika sigurno će se vraški potruditi oko svog nastupa. Koliko ih vole govori podatak da je gotovo svaki njihov spot pogledan više stotina tisuća puta.


Ponedjeljak 5. ožujka
The TherionI onda u ponedjeljak 5. ožujka nešto potpuno drugačije od svega što sam do sada spomenuo. Švedska symphonic gothic metal atrakcija Therion u Tvornici kulture će izvesti svoju metal operu „Beloved Antichrist". Glazbeno scensko djelo koje je inspirirano djelom „A Short Tale of the Antichrist" ruskog pisca i filozofa Vladimira Solovjeva. Puno metala, opernog i zborskog pjevanja, klasične simfonijske dionice. Riječ je o grupi koja ima kultni status među ljubiteljima metala i osam studijskih albuma u karijeri koja traje nešto više od 20 godina. Publiku će prije ove zanimljive opere zagrijati grupe Null Positiv i Imperial Age. 


Srijeda 7. ožujka
The Kandinsky EffectNajavio sam punk koncert, hip hop koncert, trap, symphonic gothic metal… pa je red i za malo jazza i to power jazza jer u srijedu 7. ožujka u klub KSET dolazi grupa The Kandinsky Effect. To je njihovo već treće gostovanje u Zagrebu a dolaze kao zagrijavanje za ovogodišnji festival ZEZ odnosno Zavod za eksperimentalni zvuk koji se održava u KSETU od 16. do 24. travnja. Pariško njujorška ekipa - The Kandinsky Effect dolaze promovirati svoj novi studijski album „Pax 6". Prava poslastica za ljubitelje novog jazza.