Filip Havaš iz Draganića najuspješniji na kvizu o poznavanju Sabora

Učenik Filip Havaš iz Osnovne škole Draganić iz Draganića najuspješniji je natjecatelj petog po redu on-line kviza Koliko poznaješ Hrvatski sabor, škola iz Draganića imala je i najuspješniji tim na natjecanju.

 Test o poznavanju Sabora, na kojem se ukupno moglo osvojiti 30 bodova, Havaš je riješio u roku od 15 minuta i osvojio 29 bodova. Drugi najuspješniji rezultat postigla je učenica Katarina Dragozetić iz Osnovne škole Milan Brozović iz Kastva koja je, također, osvojila 29 bodova, s tim da je test riješila u 28 minuta.

Na trećem i četvrtom mjestu su učenici Osnovne škole Luka iz Sesveta Matko Fabulić i Lucija Rezo koji su osvojili po 28 bodova, a test riješili za sedam minuta. U konkurenciji 59 škola najuspješniji školski tim je onaj iz Draganića, od 90 mogućih osvojio je 85 bodova. Na drugom  mjestu, sa 83 boda, je tim škole iz Sesveta, a na trećem tim Osnovne škole Bijaći iz Kaštel Novog koji je osvojio 82 boda.

Svi sudionici kviza pokazali su zavidno poznavanje Sabora, ističu iz saborske Službe za građane koja je kviz organizirala te navode kako je ukupno sudjelovalo 357 učenika od šestog do osmog razreda, pojedinačno ili u okviru 59 timova iz 59 škola iz svih krajeva Hrvatske.