Antigone u sutonu civilizacije

Prostori obiteljske, ljubavne i prijateljske svakodnevice te egzistencija, identitet i sudbina mladih ljudi u Hrvatskoj i svijetu danas - pitanja su kojima se bavi predstava 'Ah! Tko smo mi? kazališne družine A6S Filozofskoga fakulteta u Zagrebu, izvedena u kazalištu Mala scena.

Djelo je podnaslovljeno Antigone u Sutonu civilizacije, a nastalo je na podlozi šest Antigona i Vojnovićeva dramoleta Suton. Svaki od šest prizora drame pokušava odgovoriti na jedno od egzistencijalnih pitanja tragajući pritom i za onom malom pukotinom koja otvara prostore u kojima mogu živjeti iskrenost i radost.

Riječ je o scenskom kolažu koji postavlja edipovska pitanja i pitanja koja se odnose na egzistenciju suvremenosti,  kaže redateljica i dramaturginja Mira Muhoberec i dodaje: Radi se o najviše fokusiranim dijelovima spomenutih Antigona i o tome da se pitamo u zrcalu današnjice što je Antigona i što je Kreont, te što je kazališna umjetnost prije svega.

Suvremene Antigone bile bi sve mlade djevojke koje se nalaze u potrazi za svojim identitetom, koje se pitaju tko su one zapravo i od čega se sastoji njihov identitet,  kaže Vanja Margeta iz Kazališna družina A6S.