Premijera predstave o čovječjoj ribici, vodi i slobodi

'Jeste li ikad čuli vodu kako žubori priču, kako u svoje biserje i hlađe poziva slike pored kojih teče i nosi taj neponovljivi kaleidoskop u špiljsko carstvo?' – pitanja su to koja će publici postaviti nova predstava Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život 'Čovječja ribica'.

'Jeste li čuli za čovječju ribicu, tajanstvenu malu endemicu, koja živi daleko od svih, okružena stalaktitima i stalagmitima, alergična na svjetlo i istraživače koji je stalno traže, a ustvari je kraljevskoga roda – vodozemka, crem dela cremka, a u priči koju ćemo vam ispričati nosi poruku, duboku kao voda i špilja u kojoj živi?' – tim riječima autor teksta i voditelj kazališta Novi život Vojin Perić daje naznake kamo će publiku povesti na novom kazališnom putovanju koje će premijerno izvesti večeras u 19 sati na pozornici zagrebačkoga kazališta Vidra.

Kroz priču će publiku voditi zlatna ribica Željko a pridružit će joj se djevojčica Vida, račić Štipko, šišmiš Šuško i puno vodenih mjehurića. Lik kojega nećete vidjeti, ali ćete osjetiti svu njegovu, zapravo njenu ljepotu, zove se sloboda i ona će, kao jedna od najvećih vrijednosti postojanja, svojom sveobuhvatnošću usrećiti sve likove priče, kao i sve one koji će priču gledati,  poručuje Vojin Perić.

Redateljica predstave je Petra Radin, autorica scenografije, kostima i lutaka Sara Lovrić – Caparin, a glazbe Željko Špoljarić. Uloge tumače Dajana Biondić, Suzana Bliznac, Milenko Zeko i Vojin Perić.

Ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska uoči premijere je zavirila na pozornicu i ondje se susrela s Dajanom Biondić i Vojinom Perićem: