Kraljice plesa, uživajte na The real ABBA Tribute – Experience

U zagrebačkom Metropolis klubu 24. ožujka očekuje vas The real ABBA Tribute – Experience.  Prvi puta ćete u našoj metropoli moći uživati u autentičnom zvuku ABBA-e uz band koji će vas prebaciti u pop ABBA groznicu 70-tih i 80-tih godina.

Razlog popularnosti riječke Abbazie je i njihova posebna pažnja posvećena je autentičnosti zvuka i izvedbe vodećih i pratećih vokala, te njihovim aranžmanima razrađenim u detalje po kojima je ABBA toliko poznata.

"The REAL ABBA"- Abbazia iz Rijeke čine istaknuti glazbenici koji s pravom nose epitet i priznanje autentične izvedbe popularne ABBA-e.  Zahtjevne vokalne dionice spojile su majka i kći Jozefina i Eni Jurišić. Jozefina poznata kao glavni vokal nekad popularne riječke grupe 777, a hvaljena Eni finalistica HRT-ova showa Voice, koja se nedavno predstavila i na Zagrebačkom festivalu. Muški dio banda čine Branko Fućak - pjevač i kompozitor iz Rijeke, koji je skladao i sudjelovao na svim velikim hrvatskim festivalima zabavne glazbe, a uz njega i Aleksandar Valenčić, kompozitor, aranžer i glazbeni producent koji je aranžirao šest pjesama za „Eurosong“.


Ova hvalevrijedna postava rastura po Eurpoi, nastupala je i na na Zimskim olimpijski  igrama – Sestriere 2006., a možda ste ih čuli i na mnogim koncertima na obali.Pop institucija, jedan od najoriginalnijih i najpopularnijih bandova svih vremena,  ABBA je sa svojih devet studijskih i jednim live albumom koji su objavljeni u razdoblju od 1972. do 1982. godine zauvijek promijenila tijek popularne glazbe u svijetu. Njihovo glazbeno naslijeđe,utjecaj, popularnost i komercijalna održivost potkrijepljeni su kroz nevjerojatnih 380 milijuna prodanih albuma i singlova. Dodatnu potvrdu za svoju sjajnu ostavštinu u pop kulturi primili su 15. ožujka 2010. godine kada su postali članovi ”Rock and Roll Hall of Fame”.