Kako imati kontrolu nad svojim hormonima?

Hormoni su prirodne tvari koje nastaju u našem tijelu. Utječu na naše fizičko i duševno stanje. Kad su hormoni u ravnoteži, osjećamo se vitalno i zdravo, a izgledamo dobro. No što kad to nije slučaj, kada se ne osjećamo dobro u vlastitom tijelu, kad nas nešto sprječava da uživamo u životu, a organizam zahtijeva da jedemo puno slatkog ili slanog, kad smo stalno umorni, loše spavamo i debljamo se?

Sanja Toljan
, liječnica s dugogodišnjim iskustvom u uravnoteživanju hormona, gostovala je u emisiju Dobro jutro, Hrvatska i pokušala dati odgovore.

Doktorica Toljan danas se najviše bavi poremećajima hormonskog sustava i liječenjem bioidentičnim hormonima. Kao pionir te metode u Hrvatskoj, podučava pacijente kako svoje hormone balansirati sa promjenom stila života te uzimanjem hormonskih pripravaka putem kože, na prirodan i bezopasan način.

Dr. Sanja Toljan radi svakodnevno na zdravstveno edukaciji, drži predavanja i seminare za ljude koji žele popraviti svoje zdravlje i životni stil Objavljuje popularne članke u časopisima, recenzent je nekoliko knjiga o hormonima, gostuje redovito na radiju i televiziji.

Knjiga Sanje Toljan, dr. med.Žene u hormonskoj ravnoteži namijenjena je ženama kako bi bolje upoznale svoje tijelo, riješile se tegoba kojima je uzrok u hormonskom neskladu i uživale u svojoj ženstvenosti i ljepoti u svim godinama.
Ova knjiga ruši predrasude o hormonima i hormonskoj nadomjesnoj terapiji. Na jasan i jezgrovit način, ali i kroz iskustva stvarnih žena, pridonosi tome da istinski zavolimo svoje godine i sve što one nose.

U svojoj knjizi pišem o tome kako da žene zavole svoje hormone i hormonalne promjene i nauče kontrolirati ih jer mi smo šefice svojih hormona, a ne obrnuto, kaže Toljan.

Doktorica je savjetnik i muškarcima - njezina knjiga "Muškarci u hormonskoj ravnoteži" prati jednog muškarca koji ima određene zdravstvene probleme, traži rješenja i sumnja na hormone. Kroz dijalog sa stručnjakom za hormonsku terapiju saznaje kako može uravnotežiti svoje hormone i spriječiti i izliječiti mnoge bolesti i stanja.

Knjiga je pisana jednostavnim jezikom, namijenjena je ljudima koji se žele prirodno balansirati, biti zdravi, puni energije te uživati u životu. Kroz priče stvarnih pacijenata saznajemo kako su to oni uspjeli, te dobivamo uvid u medicinu koja djeluje, pomaže i liječi.