Rijeka 2020 predstavlja se na jednom od najvećih turističkih sajmova

Nastupom na ITB-u u Berlinu najavljuje se da će Rijeka 2020. godine nositi titulu Europske prijestolnice kulture za što se već sada intenzivno priprema, a predstavljaju se i neka od najvažnijih događanja koja se zbivaju već ovog ljeta.

Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture (EPK) otvorila je svoj paviljon na ITB-u, jednom od najvećih turističkih sajmova na svijetu, koji se od 7. do 11. ožujka održava u Berlinu,  objavili su organizatori programa EPK-a u Rijeci 2020. godine.

Uz projekte i programe koji se pripremaju za 2020. godinu, u Berlinu se naglasak stavlja i na događaje koji se pripremaju za nadolazeće ljeto: otvorenje novog prostora kulturno-informativnog centra RiHub polovicom godine, zatim novo izdanje dječjeg festivala Tobogan krajem lipnja i početkom srpnja, te međunarodna konferencija studenata arhitekture EASA u srpnju,  ističu organizatori Rijeka 2020 EPK-a.

Na berlinskom se nastupu promoviraju i 2. Bijenale industrijske umjetnosti u sklopu kojeg će posjetitelji imati mogućnost noćiti u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti od srpnja do listopada te novo izdanje festivala glazbe i hrane Porto etno u rujnu.

Dizajn paviljona kojim se Rijeka predstavlja potpisuju poznati arhitekti Idis Turato i Ida Križaj Leko, a koncept predstavljanja osmislili su suradnici na projektu Marko-Luka Zubčić i Renato Stanković.

Na pripremi promotivne brošure naslovljene Rijeka City in Progress radili članovi EPK-ova tima Bernard Koludrović (voditelj programa RiHub), Jelena Milić (koordinatorica programskog pravca Dječja kuća), Lela Vujanić (voditeljica programskog pravca Kuhinja), Jelena Androić (voditeljica odnosa s javnošću), Irena Kregar Šegota (direktorica Sektora za razvoj i strateška partnerstva) te Slaven Tolj (umjetnički direktor projekta Rijeka 2020 - EPK). Studio Sonda osmislio je dizajn brošure.
Ideja o poslovnom klubu Rijeka EPK koji će spojiti kulturu i poduzetništvo