Večernjakova ruža - dodjela medijskih nagrada za 2017. godinu

Izravno iz Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu 16. ožujka pratite dodjelu prestižne medijske nagrade Večernjakova ruža. Uoči samog prijenosa, javljamo se i s crvenog tepiha na kojem ćemo se prisjetiti povijesti ove nagrade ali i razgovarati s nekim od nominiranih.

I ove će se godine dodijeliti Ruže u sedam kategorija: TV emisija godine, Radijska emisija godine, Glazbenik godine, Novo lice godine, Televizijsko glumačko ostvarenje godine, Televizijska te Radijska osoba godine.

Među nominiranima su, naravno, i HRT-ove emisije, zaposlenici i suradnici. U kategoriji Televizijska osoba godine nominirani su Daniela Trbović i Mislav Togonal.

U kategoriji Radijska osoba godine nominirani su Dubravka Družinec Ricijaš, Mladen Kušec i Ljudevit Grgurić Grga.

U kategoriji Televizijska emisija godine nominirana su A strana, Hrvatski velikani i Stambeno pitanje, a za titulu Radijske emisije godine bore se AT klub i Andormeda.

U kategoriji Novo lice godine nominirani su mladi voditelji emisije Daj pet-ak Filip Vidović i Lucija Kajić, voditelj podnevnog Dnevnika Ivan Dorian Molnar te glumica iz filma Ne gledaj mi u pijat, Mia Petričević.

I u kategoriji Televizijsko glumačko ostvarenje godine nominirani su glumci iz filmova i serija koje je producirala ili koproducirala Hrvatska radiotelevizija: Dejan Aćimović, Goran Bogdan, Vinko Kraljević i Ksenija Marinković.

U glazbenome dijelu programa nastupit će Severina, Franka, Josipa Lisac i Chui, Let 3 i TBF te grupa Detour.

Voditelji: Duško Ćurlić i Ivan Vukušić
Redatelj: Zoran Nikolić
Urednica: Uršula Tolj