Kolekcionari uvijek žele još i uvijek žele više

Puzzle ili slagalica je igra strpljenja u kojoj je zadatak od više dijelova sastaviti sliku. Posjetili smo zagrebačku obitelj koja se u potpunosti posvetila prikupljanju i slaganju puzzla, ali i kolekciji lutaka!

Bračni par Marković prije 30 godina dobio je na dar prvu slagalicu od kumova iz Švicarske. Uspješno su je složili u sliku koja ih se toliko dojmila da su je zalijepili na ploču i postavili na zid u kuhinji. Od tada neumorno kupuju slagalice, a igra zagonetke i strpljenja pretvorila se u pravi hobi bez kojeg ne mogu zamisliti život.

Neke slagalice sastoje se i od više od 5000 dijelova. I nije ih baš lako složiti! Najveći problem je kad se dio izgubi ili jednostavno tvornički nedostaje.

Posložene slike slagalica u dvije ili tri dimenzije ukrašavaju im zidove. Ostalih više od nekoliko stotina, složili su i pospremili u kutije.

Da sve ostaje u obitelji, potvrđuje još jedna kolekcija ovog para. Riječ je o unikatnim lutkama koje izrađuje sestra gospođe Marković Marka. Lutke su ekološke i vrlo zanimljive. A u pronalaženju materijala za izradu sudjeluju svi. Za sada su vlasnici 63 lutke. No, to nije dovoljan broj. Kažu: kolekcionari uvijek žele još i uvijek žele više!