Koncerti, koncerti...

Ove hladne zimske večeri provedite na vrućim koncertima koje vam predlaže glazbeni kritičar Dubravko Jagatić.

Večeras će Splićane svojim nastupom u Spaladium Areni razveseliti Đorđe Balašević a Zagrepčane grupa Toto u Domu sportova. Koncert grupe Toto je rasprodan.
U Vintage Industrial baru večeras svoj novi album „No Problemo" promovira odlična tuzlanska reperica Sassja. Sjajna kombinacija hip hopa, drum'n'bassa, dancehalla i reggea i sjajni tekstovi Sassju su svrstali u sam vrh regionalnih rep zvijezda pa stoga ovaj koncert svakako treba vidjeti. Gledamo njezin spot za posljednji singl „Savana" na kojem je gostovao Darko Rundek. Ne znam hoće li se pojaviti večeras na koncertu ali sam siguran da će to biti jedan odličan koncert jer je i novi album „No Problemo" odličan, najavio je Jagatić.Večeras u klubu KSET svoj debi album promovira i grupa Lika Kolorado. Vrlo dobar debi album „Smiješ zaurlat" sa frontmanom Filipom Riđičkim kojega poznajemo i kao glumca a gledalo smo ga u seriji "Crno bijeli svijet". Vrlo dobar pop rock sa prizvukom brit rocka i fino jedno naslanjanje na rock zvuk 90-tih i suvremeni europski indie rock. Da su dobri govori i podataka da su prošle godine osvojili prvo mjesto na festivalu HGF stoga bi ih svakako valjalo doživjeti večeras u KSETU.

Subota 10. ožujkaU subotu u Tvornici kulture novi album promovira grupa čije pjesme gotovo nikada nećete čuti u radio programu niti će te njihove spotove vidjeti na niti jednoj televiziji ali su svejedno rasprodali Tvornicu pa se očekuje paklena atmosfera. Riječ je o slavonskoj rep grupi Kranšvester koji su iznimno popularni među ljubiteljima repa i hip hopa. Njihov hit „Gaber" na YouTubeu je pregledan preko tri milijuna puta a ostali spotovi u pravilu više stotina tisuća puta.

Promoviraju svoj četvrti studijski album jednostavno nazvan „IV". S obzirom na vrlo prljav jezik koji koriste u svojim pjesmama nije bilo lako pronaći neki njihov spot za prikazivanje na nacionalnoj televiziji i to rano ujutro.

Srijeda 14. ožujkaU srijedu u Saxu jedno izvanserijsko gostovanje jer ravno iz Los Angelesa stiže mlada latino američka hip hop zvijezda Audrey May Godoy poznatija kao Gavlyn. 25 joj je godina tek ali i pet studijskih albuma i jednako toliko velikih svjetskih turneja. Dolazi u Zagreb u sklopu aktualne europske turneje na kojoj promovira novi studijski album „Headspace" zajedno sa svojim producentom DJ Hoppom. Puno je hvale a s obzirom na dosadašnji uspjeh i karijeru ima sve šanse postati velika globalna rep zvijezda pa je ovo dolična prilika da je pobliže upoznamo u jednom prigodnom klupskom nastupu.

Četvrtak 15. ožujkaI za kraj najava jednog dvoboja. Vintage Industrial bar ima jedan zgodan program koji se zove Living Room Session u kojem se na suprotstavljenim stranama nađu dva glazbenika. U četvrtak 15. ožujka na tom će se dvoboju suočiti Zoran Čalić i Yogi Lonich. Zoki je bio dugogodišnji član Majki a tijekom karijere je svirao sa grupama Pokvarena mašta, Samosvjetlo, Metchless Gift, Big Foot Mama itd. Yogi Lonich je naše gore list koji se kalio sa svjetskim rock zvijezdama kao što su Chris Cornell, Audioslave, Robert Plant, AC/DC, Korn, Linkin Park Lenny Kravitz itd. Ukratko, ova će se dva vrhunska gitarista suočiti na još jednom Living Room Sessionu u Vintage Industrial baru u četvrtak 15. ožujka i taj dvoboj ne bi trebalo propustiti.