Doba Uskoka - puno humora, akcije i drame

Snimanje nove HRTove serije "Doba uskoka" ovih je dana nastavljeno u Stonu. Riječ je o novom povijesnom dokumentarno-igranom projektu Božidara Domagoja Burića - poznatom po serijama "Ludi rimski carevi", "Hrvatski kraljevi" i "Republika". Sada se bavi nedovoljno poznatim dijelom hrvatske povijesti - vremenom uskoka, njihovom te ulogom grada Senja u 15. i 16. stoljeću.

Veliki kaštio u Stonu glumi glavni senjski trg. Snima se nova HRTova povijesna dokumentarno-igrana serija o uskocima. Donosi puno humora, akcije i drame iz tog dijela hrvatske povijesti.

Ovo je doslovce velika svjetska tema. Svi znaju pirate s Kariba - ovo naravno nema veze s tim. Ovo je puno bolje zato što je istinito, kaže Burić.

Visoka razina produkcije zahtjeva i veliki broj statista. Najviše je Dubrovčana koji su postali profesionalci u statiranju.

Za malo mjesto poput Stona ovo nije samo promidžba.

Vidjeli ste i sami da je Ston samo sa svim ovim snimanjem, sa ovim kulisama što se radu, sa ljudima koji su došli tu - živnuo. Tako da to znači dosta puno, smatra Vedran Antunica, načelnik općine Ston.

Tijekom snimanja diljem Hrvatske glumci su, kažu, naučili mnogo o tom dijelu povijesti. A isto će moći i gledatelji - početkom iduće godine.