I ove godne biramo najljepše školske vrtove

Hvatska radiotelevizija raspisuje natječaj za projekt Najljepši školski vrtovi za 2018. godinu u okviru kojega se i ove godine poziva sve ravnatelje vrtića, škola i srodnih odgojno-obrazovnih ustanova u Republici Hrvatskoj da se prijave na natječaj za najljepši školski vrt. Prijave se primaju do 31. ožujka na elektroničku adresu najljepsi.vrtovi@hrt.hr, a svi zainteresirani uz popunjeni prijavni obrazac trebaju poslati i tri fotografije svojega školskoga vrta.

Pogledajte reportažu o prošlogodišnjim dobitnicima glavne nagrade za najljepši vrt u dječjem vrtiću Radost u Jastrebarskom. U tamošnjem Zdravopraku djecxa sma uzgajaju zdravu hranu – voćke i povrtnjak. U vrtu raste nekoliko autohtonih biljaka, koje se obogaćuju iz sezone u sezonu, a zasadili su i viseći vrt.
Već 24 godine nakon prijave, stručno povjerenstvo od svibnja do listopada obilazit će vrtove, pregledavati ih i ocjenjivati, ali i davati korisne savjete, pa se tako i vrtovi koji tek kreću u svoju cvjetnu pustolovinu mogu prijaviti na natječaj. Glavna je nagrada za najljepši školski vrt u Republici Hrvatskoj Zlatna povelja Hrvatske radiotelevizije, a tu su i nagrade za najljepši vrtić, najljepšu područnu školu te nagrade po kategorijama - za najljepšu učionicu na otvorenome, koju dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja, nagrada za tradicijski uzgoj, koju dodjeljuje Ministarstvo poljoprivrede, Zelena povelja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te niz priznanja: za najboljega početnika, najangažiranijega zaposlenika, neprekinutost ljepote okoliša, nove ideje itd.

Dodjela ovogodišnjih nagrada bit će održana krajem studenoga na HRT-u, na svečanosti koja će biti emitirana u programu Hrvatske televizije i Hrvatskoga radija.

Uz urednicu projekta Đurđicu Čočić, u emisiji dobro jutro, Hrvatska projekt su predstavile i Jadranka Stojković, ravnateljica Dječjeg vrtića "Radost"  te Ana Budinščak, odgojiteljica u Dječjem vrtiću "Radost".