Obitelj Andričić s teško bolesnim članom treba pomoć

U okolici Zagreba živi četveročlana obitelj s vrlo niskim primanjima i teško bolesnim Markicom Andričićem. Prije 35 godina rođen je s celebralnom paralizom. Do prije nekoliko godina njegovo je stanje bilo znatno bolje.

U bolnici je Markica završio zbog infekcije mokraćnog mjehura. Ondje je nakon dugotrajnog boravka dobio dekubitalne rane koje ne zarastaju. Stanje mu se pogoršavalo.  Živi s velikim ranama, vezan za krevet i znatno teže govori. Anđelka Andričić pokušava pomoći sinu čiji je organizam iscrpljen nakon dugotrajnog boravka u bolnicama.

Moj sin nema ova tri tjedna temperaturu, hvala dragom Bogu, ima jako dobar apetit. Uključila sam prehranu da ima kalorije, energije i vitamine. Dajem mu kurkumu, dajem mu ciklu da se jača krv, željezo i tako. Grozno je moj sin izgledao kad je došao doma, ispričala je.

A osim Markice, Anđelka Andričić  ima i dvije kćeri, jedna je studentica Hrvatskih studija, druga ide u osmi razred psnovne škole. Žive od 2 500 kn koje prima kao majka njegovateljica i 1 250 kn invalidnine za Markicu. Potrebe su im znatno veće. Iako je i Anđelkino zdravlje je narušeno, ona se hrabro borbi da osigura kakve takve uvjete za svoju djecu, posebno za teško bolesnog Markicu.

Markica je završio osnovnu i srednju školu, voli glazbu i filmove, družiti se sa sestrama. Ima profil na Facebooku i dopisuje se s prijateljima. Njegova majka misli da bi mu pomogla plastična operacija rana u Austriji ili Njemačkoj, ali za nju nemaju novca. Vjeruje u dobre ljude, koji za razliku od sustava imaju osjećaje i mogu pomoći njezinu sinu da ponovno bude bar onakav kakav je bilo prije odlaska u bolnicu.