Kraljica Elizabeta plaćena manje od princa

Čak i kraljevske glave mogu patiti zbog razlike u spolovima: britanska glumica Claire Foy koja je glumila mladu kraljicu Elizabetu u hvaljenoj Netflixovoj seriji 'Kruna', bila je plaćena manje od njezina partnera Matta Smitha, rekli su producenti tv serije.

U najnovijem primjeru razlike u plaći u zabavnoj industriji, holivudski časopis Variety izvješćuje kako su producenti 'Krune' Andy Harries i Suzanne Mackie rekli na konferenciji za tisak u Jeruzalemu da je Smith, koji je glumio mladog princa Philipa, bio plaćen više od Foy za prve dvije sezone serije.

Claire Foy (33) osvojila je Zlatni globus i dvije nagrade Udruge filmskih glumaca za iznijansiran portret britanske vladarice pedesetih i šezdesetih godina. Smith (35) nije bio podjednako nagrađivan.

Razlika u plaći opravdava se činjenicom da je Smith došao u seriju nakon što je šest godina glumio doktora u 'Dr. Whou', jednoj od najpopularnijih serija, rekli su producenti. Nisu iznijeli detalje o razlici u plaći. Producenti su rekli da će tu razliku ispraviti u budućnosti, izvješćuje Variety. Nadalje nitko neće biti bolje plaćen od kraljice, citirao je Variety Mackie.

Foy, međutim, neće nastaviti u ulozi kraljice Elizabete. Britanska glumica Olivia Colman ('Broadchurch') preuzet će ulogu starije vladarice jer se  treća sezona serije premješta u sedamdesete. Princa Philipa također će glumiti drugi glumac.