Premijera predstave 'Voda' u HNK Ivana pl. Zajca

Još jedan projekt HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci prati aktualni trenutak u društvu. Ovoga puta - problem vode, metaforički uobličen u predstavu drame i baleta kazališta pod nazivom 'Voda'. Predstava će biti premijerno prikazana u subotu, 17. ožujka, u 19:30.

Predstava je rađena prema pripovjetki Vladimira Nazora i u režiji i koreografiji Matije Ferlina, a bit će prikazana u povodu Dana voda. Predstava se izvodi u sklopu obilježavanja tog međunarodnog dana u suradnji s Gradom Rijekom i Komunalnim društvom Vodovod i kanalizacija.

Nazorova 'Voda' uvodi nas u ljeto u Velom Mistu u kojemu već tri mjeseca vlada suša koja tjera ljude da se prilagode prirodi i njezinoj neumoljivoj strani. Vlado, dječak kojeg glumi izvrsna Jelena Lopatić, provodi ljeto na otoku s kojeg ujesen mora u grad.

Ovo je jedna pripovijetka i sjajno djelo pa tako i naša adaptacija ima jednu nevjerojatnu širinu koju je jako teško obuhvatiti, to bogatstvo pisanog pretočiti u predstavu od nekih sat vremena, ali ja sam htio upisati svoj vlastiti rukopis i staviti fokus na tu jednu priču o zajedništvu, kolektivnom trpljenju i kako se kolektivo trpljenje razvija i što se sve tu događa, rekao je Matija Ferlin.

Spoj lektire za mlade i tzv. predstave za odrasle spojit će globalni smjer kazališta bez odvajanja - za djecu i starije, rekao je intendant kazališta Marin Blažević.